Română

Pe data de 6 aprilie 2024 istoricul Valentin BURLACU, conferențiar universitar, doctor în științe, a împlinit 65 de primăveri.

Colectivul Institutului de Istorie aduce sincere felicitări colegului Valentin Burlacu, cu această ocazie, dorindu-i sănătate și mult spor în activitatea de cercetare.

Valentin Burlacu este specialist în istoria românilor, perioada contemporană. Numele său a devenit cunoscut mediului academic, precum și marelui public mai ales odată cu apariția lucrării sale Ştiința istorică în sistemul de propagandă din RSSM (anii 19601980) (2014). Domeniile sale de cercetare sunt: istoria românilor, istoria culturii naţionale, relaţii internaţionale în epoca contemporană, instituţiile culturale în viaţa spirituală a RSS Moldovenești, istoria RASS Moldovenești.

În cadrul Institutului de Istorie Valentin Burlacu activează în calitate de cercetător științific coordonator începând cu anul 2015. În ultimul deceniu istoricul a reușit să  publice mai multe monografii și zeci de studii științifice bazate pe materiale inedite de arhivă, literatură de specialitate de ultimă oră, reevaluări, idei și concepte originale, sinteze și studii de istoriografie. Valentin Burlacu participă activ la diverse manifestări științifice, este conducător și îndurmător de doctorat. Meritele activității sale sunt recunoscute în plan național și internațional.

La mulți ani Stimate Coleg! Să aveți mult spor în munca de cercetare!

RSS
Institutul de Istorie, str. Academiei 3/2, MD2028, Chişinău, Republica Moldova
tel.: (+373) 022 738400 | e-mail: institut.istorie@gmail.com
Administrare și întreținere site web: Andrei EMILCIUC