Română

Invitaţii

La 27 martie 2023, de Ziua Unirii Basarabiei cu România, în Sala Azurie a AȘM, cu începere de la ora 14:00, va avea loc o prelegere publică cu genericul „Republica Democratica Moldoveneasca și imperativul unității naționale în anii 1917-1918”. S-a oferit să elucideze acest subiect istoricul Gheorghe Cojocaru, directorul Institutului de Istorie, membru corespondent al AȘM, ales chiar în această lună.

Institutul de Istorie al Universității de Stat din Moldova, în parteneriat cu Liceul Teoretic „Nicolae Donici” din satul Dubăsarii Vechi, raionul Criuleni și Primăria satului Dubăsarii Vechi, organizează, pe data de 24 martie 2023, masa rotundă prilejuită împlinirii a 105 ani de la Unirea Basarabiei cu România. Evenimentul va avea loc în incinta Liceului Teoretic „Nicolae Donici” din satul Dubăsarii Vechi cu începere de la ora 12.00. Vor participa cercetători științific de la Institutul de Istorie, elevi, corpul profesoral, cei interesați. Acțiunea va cuprinde lansare de carte și reviste științifice, expoziție de desene ale elevilor, donație de carte și reviste, excursie la Conacul familiei Donici și Cavoul familiei Macri-Donici din localitatea Dubăsarii Vechi. Invitația-Program mai jos.

Institutul de Istorie, în parteneriat cu alte instituții de cercetări științifice și ecleziastice, organizează Simpozionul științific cu genericul „Reactivarea Mitropoliei Basarabiei la 30 de ani: premise, evoluții, adevăr”. Evenimentul va avea loc pe data de 23 martie 2023, cu începere de la 10.00, în Sala Azurie a Academiei de Științe a Moldovei.

Invitația – Program a evenimentul mai jos.

Institutul de Istorie, în parteneriat cu Episcopia Basarabiei de Sud, Universitatea de Stat „B.P.Hasdeu” din Cahul, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, organizează conferința științifică cu genericul „Episcopia Cetății Albe-Ismail – o sută de ani de la înființare (10 martie 1923 – 10 martie 2023)”. Evenimentul va avea loc pe data de 10 martie 2023, cu începere de la 9.45, în sala Festivă a Universității de Stat „B.P.Hasdeu” din Cahul, în format mixt. Linkul de conexiune în program.

RSS
Institutul de Istorie, str. Academiei 3/2, MD2028, Chişinău, Republica Moldova
tel.: (+373) 022 738400 | e-mail: institut.istorie@gmail.com
Administrare și întreținere site web: Andrei EMILCIUC