Română

Perfecţionare


Academia de Ştiinţe a Moldovei  de comun cu Centrul Proiecte Internaţionale cu suportul Comisiei Europene, a organizat în perioada 30-31 mai 2017 la Chişinau, evenimentul cu genericul “Schimbul de experienţă privind asocierea la Programul-cadru al Uniunii Europene de Cercetare şi Inovare ORIZONT 2020 (H2020)”.

La eveniment, destinat țărilor Parteneriatului estic - Moldova, Ucraina, Armenia și Georgia, au participat reprezentanți ai Comisiei Europene, a ţărilor asociate menţionate mai sus, dar şi din alte țări asociate cu o vastă  experiență în domeniu, cum ar fi Israel, Serbia și Turcia. Din partea Institutului de Istorie al AŞM la eveniment au participat conf.cerc.dr. Silvia Corlăteanu-Granciuc şi dr. Andrei Emilciuc, care au făcut un schimb de opinii și de experiență privind oportunităţile şi privilegiile asocierii la H2020, inclusiv maximizarea beneficiilor din fondurile naționale angajate.

În ordinea de zi au fost incluse subiectele: Beneficiile pe termen lung și provocările asocierii; Cele mai bune practici pentru o asociere de succes; Optimizarea condițiilor Programelor-cadru etc. Agenda deplină poate fi găsită aici.







RSS
Institutul de Istorie, str. Academiei 3/2, MD2028, Chişinău, Republica Moldova
tel.: (+373) 022 738400 | e-mail: institut.istorie@gmail.com
Administrare și întreținere site web: Andrei EMILCIUC