Română

Evenimente

Şedinţa festivă dedicată "Zilei istoricului"

Începând cu 2011, în ziua de 18 iunie, în Republica Moldova este consemnată Ziua Istoricului. Instituirea acestei sărbători profesionale este un act de recunoaştere din partea statului a contribuţiei comunităţii istoricilor la complexul proces de reabilitare a adevărului ştiinţific, este o notă de apreciere a efortului depus de slujitorii muzei CLIO la renaşterea spirituală a poporului nostru, conştiinţa civică şi identitatea naţională a căruia a fost afectată profund de vechiul regim.

Totodată, acest act de oficializare a breslei istoricilor este un gest de încurajare a celor ce nu-şi precupeţesc puterile pentru revenirea la valorile naţionale şi de susţinere a celor care promovează cu adevărat valorile democratice şi cele general–umane.


Cu această frumoasă ocazie, la 18 iunie 2013, în incinta Muzeului Național de Istorie a Moldovei, a avut loc o adunare festivă, consacrată Zilei Istoricului (vedeţi programul aici). La manifestare au participat cercetători ştiinţifici în domeniul istoriei de la Institutul de Istorie al Academiei de Științe a Moldovei, profesori istorici de la Universitatea de Stat din Moldova, Universitatea Pedagogică “Ion Creangă” din Chişinău, Universitatea Liberă Internaţională din Moldova, membri ai Asociaţiei Istoricilor din Republica Moldova, cadre didactice din învăţământul universitar şi preuniversitar, muzeografi, arhivişti şi altă lume multă şi de bună credinţă. Mesajele de felicitare, au fost însoţite de un spectacol de muzică şi bună dispoziţie.

Şedinţa festivă dedicată Zilei Istoricului
Şedinţa festivă dedicată Zilei Istoricului
Şedinţa festivă dedicată Zilei IstoriculuiŞedinţa festivă dedicată Zilei Istoricului
Şedinţa festivă dedicată Zilei Istoricului
Şedinţa festivă dedicată Zilei Istoricului


RSS
Institutul de Istorie, str. Academiei 3/2, MD2028, Chişinău, Republica Moldova
tel.: (+373) 022 738400 | e-mail: institut.istorie@gmail.com
Administrare și întreținere site web: Andrei EMILCIUC